RSS
 

Pascha wielkanocna z bakaliami

17 kwi
0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

easter paskha with dried fruit-1

Wielkanoc już w ten weekend, więc dodaję ostatni przepis na mini-paschy. Pascha oryginalnie jest tradycyjnym daniem wielkanocnym w Rosji i można udekorować ją skórką pomarańczową. Jest lekka i delikatna. Super przepis, polecam :-).

Składniki:

- 0,5kg twarogu

-50g masła

- 50g cukru pudru

- 16g cukru wanilinowego

- żółtko

- bakalie

  1. Utrzyj żółtka, cukier puder i wanilinowy w mikserze.
  2. Dodaj masło a na końcu twaróg.
  3. Dodaj bakalie i wymieszaj.
  4. Do wyłożonych folią spożywczą foremek do babeczek nakładaj ser i zawijaj w folię.
  5. Wstaw do lodówki na noc, aż masa dokładnie się zetnie.
Print Friendly
 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii serniki, Wielkanoc

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. Wiolla

    17 kwietnia 2014 o 20:39

    Super blog, fajny pomysł! Zapraszam do mnie :)

     
 

0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 0 Flares ×