Pascha wielkanocna z bakaliami

0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

easter paskha with dried fruit-1

Wielkanoc już w ten weekend, więc dodaję ostatni przepis na mini-paschy. Pascha oryginalnie jest tradycyjnym daniem wielkanocnym w Rosji i można udekorować ją skórką pomarańczową. Jest lekka i delikatna. Super przepis, polecam :-).

Składniki:

- 0,5kg twarogu

-50g masła

- 50g cukru pudru

- 16g cukru wanilinowego

- żółtko

- bakalie

  1. Utrzyj żółtka, cukier puder i wanilinowy w mikserze.
  2. Dodaj masło a na końcu twaróg.
  3. Dodaj bakalie i wymieszaj.
  4. Do wyłożonych folią spożywczą foremek do babeczek nakładaj ser i zawijaj w folię.
  5. Wstaw do lodówki na noc, aż masa dokładnie się zetnie.
Print Friendly
,
One comment on “Pascha wielkanocna z bakaliami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 0 Flares ×