Muffiny kakaowe z kawałkami białej czekolady, kremem maślanym i jagodami

1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 1 Flares ×

DSC_1146

Te muffiny są bardzo efektowne i niezwykle szybkie w wykonaniu. Jak widać, krem maślany wzbudził kocią czujność i zainteresowanie, a i wszystkim dwunogom bardzo go polecam do dekoracji muffinek, babeczek, tortów i innych wypieków.

DSC_1163

Składniki (12 sztuk):

- 3 jajka

- 2 szklanki mąki

- 200g śmietanki kremówki 36%

- szklanka cukru pudru

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- łyżka kakao

- 50g gorzkiej czekolady

- 100 g białej czekolady

- 20g jagód

  1. Kremówkę ubij aż do powstania bitej śmietany.
  2. Jajka ubij z bitą śmietaną, cukrem pudrem i gorzką roztopioną czekoladą.
  3. Wmieszaj mąkę z proszkiem i kakao.
  4. Białą czekoladę pokrój w kostkę i wmieszaj, następnie wymieszaj jeszcze z jagodami.
  5. Wlej masę do foremek i piecz przez 30 minut w 180°C.

Składniki (krem):

- 200g śmietanki kremówki 36%

- 200 g masła

- szklanka cukru pudru

  1. Masło ubij z cukrem pudrem.
  2. Dodaj kremówkę i zmiksuj.
  3. Zimnym kremem ozdób całkowicie ostygnięte babeczki.
  4. Ozdób jagodami.
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 1 Flares ×