RSS
 

Kokosowo-migdałowe ciasteczka na mące ryżowej z czekoladą

10 sty
1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 1 Flares ×

coconut almond rice flour cookies with chocolate-2

Przepis na bezglutenowe ciasteczka oblane gorzką czekoladą, które zasmakują każdemu. Nie wszyscy lubią wypieki z bezglutenowej mąki, także myślę, że można zastąpić ją zwykła pszenną. Podczas pieczenia ciasteczka przybierają cudowny, złoty kolor i idealnie nadają się do kawy.

Więcej zdjęć tutaj:
http://kawiarniaalicji.pl/kokosowo-migdalowe-ciasteczka-na-mace-ryzowej-z-czekolada/

coconut almond rice flour cookies with chocolate-3

Składniki: (30 ciasteczek)

- 50 g wiórków kokosowych

- 30 g płatków migdałowych

- 200 g mąki ryżowej

- 100 g cukru pudru

- 150 g masła

- 1 żółtko

- 100 g gorzkiej czekolady

  1. Mąkę ryżową, wiórki kokosowe, migdały, cukier puder połącz z pokrojonym masłem i żółtkiem.
  2. Zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na 10 minut.
  3. Wyjmij ciasto z lodówki, ponownie zagnieć i formuj z niego niewielkie kulki, po czym ułóż je na blasze do pieczenia ciasteczek w niedużych odstępach od siebie.
  4. Piecz ciasteczka w 180°C przez 20 minut, aż będą lekko złote.
  5. Ozdób ostudzone ciasteczka rozpuszczona czekoladą.
Print Friendly
 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii ciasteczka

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~gin

    11 stycznia 2016 o 04:36

    Mniam, wyglądają znakomicie :)

     
 

1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 1 Flares ×