Kokosowo-migdałowe ciasteczka na mące ryżowej z czekoladą

1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 1 Flares ×

coconut almond rice flour cookies with chocolate-2

Przepis na bezglutenowe ciasteczka oblane gorzką czekoladą, które zasmakują każdemu. Nie wszyscy lubią wypieki z bezglutenowej mąki, także myślę, że można zastąpić ją zwykła pszenną. Podczas pieczenia ciasteczka przybierają cudowny, złoty kolor i idealnie nadają się do kawy.

Więcej zdjęć tutaj:
http://kawiarniaalicji.pl/kokosowo-migdalowe-ciasteczka-na-mace-ryzowej-z-czekolada/

coconut almond rice flour cookies with chocolate-3

Składniki: (30 ciasteczek)

- 50 g wiórków kokosowych

- 30 g płatków migdałowych

- 200 g mąki ryżowej

- 100 g cukru pudru

- 150 g masła

- 1 żółtko

- 100 g gorzkiej czekolady

  1. Mąkę ryżową, wiórki kokosowe, migdały, cukier puder połącz z pokrojonym masłem i żółtkiem.
  2. Zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na 10 minut.
  3. Wyjmij ciasto z lodówki, ponownie zagnieć i formuj z niego niewielkie kulki, po czym ułóż je na blasze do pieczenia ciasteczek w niedużych odstępach od siebie.
  4. Piecz ciasteczka w 180°C przez 20 minut, aż będą lekko złote.
  5. Ozdób ostudzone ciasteczka rozpuszczona czekoladą.
Print Friendly
One comment on “Kokosowo-migdałowe ciasteczka na mące ryżowej z czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 1 Flares ×